Kamionnal ment barátnője házának a dühös sofőr – Videó

Csodával határos módon senki sem sérült meg, amikor egy dühös kamionos, részegen kétszer beletolatott barátnője sorházi lakásába, két ingatlan azonban menthetetlenül rongálódott.

Beismerte tettét Derek Wellington, az a teherautósofőr, aki dühében kétszer tolatott neki barátnője házának egy pótkocsis nyerges vontatóval – írja a BBC.

Az incidens még tavaly szeptemberben történt East Kilbride-ban. A 34 éves Wellington éppen próbaidőn volt, mert korábban, egy edinburghi hotelben bántalmazta barátnőjét, a 33 éves Sara Cassidyt. A férfi megfejelte, majd megragadta, és falhoz vágta a nőt. Az ügy tárgyalásán a bíró elrendelte, hogy Wellington nem mehet Cassidy közelébe.

A férfi azonban 2021. szeptember 6-án késő este azzal hívta fel a nőt, hogy mindenképpen találkozni akar vele. Amikor Cassidy azt mondta neki, nem mehet át hozzá, mert már alszanak a gyerekek, Wellington dühödten azt felelte, hogy mindenképp oda fog menni, és a nappaliban fog leparkolni a kamionjával.

A férfi éjjel tizenegykor ért a házhoz, kétszer is beletolatott az épületbe, majd elhajtott a helyszínről. Bár az incidensben senki sem sérült meg, a sorház hét lakását azonnal evakuálni kellett. Két ingatlan olyan súlyosan sérült, hogy le kell őket bontani. Az anyagi kár meghaladja a 475 ezer fontot (kb. 220 millió forintot).

Wellington, aki előzetes letartóztatásban van, elismerte a tettét. Ítéletet augusztusban hirdetnek majd az ügyben.