Béranyát fogadtak Ukrajnában, hogy babájuk legyen, akit aztán egy dadára bízva otthagytak

Mégse kellett nekik a gyerek.

Egy olasz párnak Ukrajnában gyereke született egy béranyától, majd nem sokkal a kislány megszületése után egy dajkára bízták és hazautaztak Olaszországba – írta a Mirror.

A pár ígérte visszautazik, de azóta nem bukkantak fel, így a bébiszitter viselte a most 16 hónapos gyerek gondját, akárcsak a saját gyermeke lenne. A nő, miután már jó ideje nem tűnt fel a pár, felismerte, hogy jogi problémák merülhetnek fel, ha a szülők tényleg nem jönnek vissza soha, ezért jelentkezett az olasz konzulátusnál azzal, hogy nem engedheti meg magának a gyerek felnevelését.

Az olasz hatóságok felkutatták a szülőket, akik megerősítették, nincs szándékukban visszamenni a kislányért. Egy bíróság pedig úgy döntött, a gyereket örökbe kell adni. A dadát lesújtotta a hír, mert ő felnevelte volna.

A múlthéten már a gyerekért is ment az olasz Vöröskereszt egy gyerekorvosa és egy nővére. A kislányt Malpensába szállították, ahol nevelőszülőkre bízták, míg le nem zárul az örökbefogadása.

A Vöröskereszt gyerekorvosa azt mondta az út után, hogy a repülőutat a gyerek az ölében aludta végig. Attól tartottak előtte, hogy rossz állapotban lesz, de a dajka nagyon szépen vigyázott rá.

A bébiszitter a hírek szerint nagyon elkeseredett, hogy elvitték a gyereket. Azt nem tudni, hogy a babát rá hagyó szülőket vád alá helyezik-e.

Ukrajna azon kevés ország közé tartozik, ahol a béranyaság legális és külön iparág szakosodott rá, a világ minden tájáról érkeznek párok.

A béranyaságról mi is egy hosszabb cikkben foglalkoztunk korábban, itt olvashatja el.

Kapcsolódó
Nem akarhatok minden áron szülő lenni, ha ez más nők kizsákmányolásához vezet
Sokaknak a béranyaság az egyetlen esély arra, hogy saját gyermekük legyen, a hazai jog azonban tiltja ezt.