Kutyapelenkát adtak maszkként a mekis dolgozóknak

Az amerikai gyorsétterem vezetése a dolgozók szerint nem vette komolyan a koronavírust, ami miatt tucatnyian betegedtek meg.
Kapcsolódó cikkek

Kutyapelenkából, és kávéfőzőkben használt filterekből készült maszkokat kaptak a koronavírus elleni védekezésként mekis dolgozók a McDonald’s gyorsétterem-lánc egyik éttermében, a kaliforniai Oakland városában. Miután a dolgozók panaszkodtak, eldobható maszkokat kaptak azzal az utasítással, hogy mossák el, és használják újra és újra azokat, amíg szét nem esnek.

Ez derült ki abból a perből, amit az étterem dolgozói indítottak a tulajdonos ellen, azt állítva, hogy nem csak, hogy nem kaptak megfelelő védőfelszereléseket, még azt sem engedték meg nekik, hogy hazamenjenek, amikor betegnek érezték magukat. Később kiderült, hogy a koronavírustól betegedtek meg, de azt már nem közölték a többi dolgozóval, hogy ők is elkaphatták a vírust.

Az étterem tulajdonosa augusztus elején peren kívüli megegyezésbe ment bele a dolgozóival – jelentette a helyi sajtó. Annak értelmében a fizetett betegszabadságot kapnak a covidos dolgozók, és azok, akik közeli kapcsolatban voltak a megbetegedett kollégával. Emellett a tulajdonos vállalta, hogy bevezett több egészségügyi védelmi intézkedést, aminek végrehajtását a dolgozókból álló bizottság fogja felügyelni.