Kiutasítanak Törökországból egy japánt, mert megevett öt kiscicát

A rendőrök mentették meg attól, hogy a helyiek meglincseljék.
Kapcsolódó cikkek

Pénzbüntetésre ítéltek egy harmincas éveiben járó japán férfit Törökországban, valamint elrendelték deportálását, miután beismerte, hogy kóbormacskákat ölt meg, és utána megette őket – jelentette a török és a japán sajtó. A csak D.M. monogrammal azonosított férfi három éve élt Isztambul Küçükçekmece nevű negyedében, ahol mostanában kezdtek eltünedezni a törökök által szeretett kóbormacskák.

A helyiek a török sajtónak, valamint egy, az esetről forgató japán televíziónak elmondták, hogy egyáltalán nem gyanították, hogy a japán férfi ilyet tenne, és nagyon meglepte őket, hogy mit tett. A férfi akkor bukott le, amikor öt darab, két hónapos született kismacskát rakott be egy vödörbe, és hazavitte az állatokat – írta a Hürriyet Daily News.

Az angol nyelvű török lap beszámolója szerint dühös helyiek kérdőre vonták a férfit, és értesítették a rendőrséget. A cikk szerint a japán férfit a rendőrök mentették meg attól, hogy a tömeg meglincselje.

A férfi a rendőröknek beismerte, hogy megfojtotta a kiscicákat, és utána megette őket. Ezért több mint tízezer török lírás (350 ezer forint) pénzbüntetésre ítélték, valamint kiutasították az országból, és hamarosan haza is fogják toloncolni Japánba.