Annyira részeg volt a brit sofőr, hogy kiakasztotta a szondát

Egy kígyóvonalban, kacskaringózva haladó autót vettek észre rendőrök március 28-án hajnalban a rendőrök az északír Londonderryben. Amikor megszondáztatták a sofőrt, alig hittek a szemüknek.
Kapcsolódó cikkek

Kiakasztotta az alkoholszondát egy sofőr vasárnap hajnalban az Észak-Írországban fekvő Londonderryben – írja a LadBible című brit bulvárlap.

A rendőrök azért állították meg az autót, mert útpadkától útpadkáig kanyarogva haladt, majd behajtott egy kertbe. Megfújatták a férfivel az alkoholszondát, de annyira magas volt a véralkohol szintje, hogy a készülék nem tudta kijelezni az eredményt.

Az ittas férfit bevitték az őrsre, ahol végre sikerült ellenőrizni. A műszer 180-at, vagyis a megengedett véralkoholszint ötszörösét mutatta. Ilyen magas véralkoholszinttel még soha senki sem vezetett az Egyesült Királyságban a szondák bevezetése óta. A féri semmit sem fogott fel abból, ami körülötte történik. Az utasa, egy nő hisztérikusan nevetett a történteken, és csak az érdekelte, hogy fog hazajutni.

A rendőrség egy Facebook-posztban számolt be az esetről. Azt írták, a felelőtlen sofőr potenciális gyilkos, és csak a csodának köszönhető, hogy a kollégáiknak nem kellett azzal ébreszteniük valakit hajnalban, hogy balesetben elhunyt egy családtag.