Villogó mentővel vitte családját bevásárolni egy brit férfi

„Szégyenteljes és idióta” - jellemezte az esetet egy helyi önkormányzati képviselő.
Kapcsolódó cikkek

Harminckét hétig tartó börtönbüntetésre ítéltek egy brit férfit, aki kék villogóval közlekedő mentőautóval vitte bevásárolni családját egy szupermarketbe az angliai Harpurhey városában – jelentette a helyi sajtó. A család a rendőrség közlése szerint megállt a parkolóban, majd azonnal be is ment a boltba vásárolni.

Miután a kiérkező rendőrök megtalálták a 32 éves férfit, kiderült, hogy jogosítványát bevonták. A mentőautót a beszámoló szerint használtan vette. Az autót lefoglalták, a férfit pedig őrizetbe vették.

Blessing Mukaukirwa ellen vádat emeltek, amiért vezetői engedély nélkül vezetett, valamint megkülönböztető jelzés engedély nélküli használata miatt. A férfit csütörtökön bíróság elé állították, és 32 hétig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Az ítélethozatal után  Pat Karney helyi önkormányzati képviselő „szégyenteljes és idióta” viselkedésnek nevezte a férfi tettét, közölve, hogy a város jó hírét sározta be ezzel a tettel, aminek híre „körbejárta a világot” – írta a Manchester Evening News.