Több ezren indultak hógolyócsatába Angliában, dacára a korlátozó intézkedéseknek

A rendőrség felhívta az emberek figyelmét a távolságtartási szabályokra, de ennél tovább nem mentek.

A hétvégén hatalmas mennyiségű hó hullott le Nagy-Britanniában, aminek az emberek nagy része képtelen volt ellenállni. A Ladbible azt írja, több ezren mentek ki a parkokba szánkózni, hóembert építeni, vagy vérremenő hógolyócsatát vívni, annak ellenére, hogy az országban még mindig szigorú korlátozó intézkedések vannak érvényben a koronavírus miatt.

A briteknél az év elején vezették be újra a szigorító intézkedéseket, miután megjelent az országban a koronavírus egy új, gyorsabban terjedő mutációja. A január 5-e óta érvényben lévő rendelkezések szerint az emberek akkor végezhetnek sporttevékenységet a szabadban, ha egyedül vannak, vagy olyan emberekkel, akikkel egy háztartásban élnek, vagy napi szinten érintkeznek. Ezen felül, ha mind a ketten egyedül vannak, olyan emberrel is lehet találkozni, akivel nem érintkezik minden nap az ember, ám ekkor is ügyelni kell arra, hogy mindenki tartsa a másiktól a legalább két méteres távolságot.

Az elmúlt hétvégén ezrek hánytak fittyet a kormány rendelkezéseire, de a hógolyózás végül nem torkollott tömeges letartóztatásokba.

A rendőrségi kommunikáció szinte az egész országban arról szólt, hogy az embereket az időjárásra figyelmeztették, javasolták nekik, hogy öltözzenek melegen, és óvatosan vezessenek. E mellett nyilván arra is felhívták a figyelmet, hogy az emberek ügyeljenek a távolságtartási szabályokra, de ennél messzebb nem mentek. Az előrejelzések szerint egyébként megérkezett a tél a szigetekre, és rengeteg hó várható még a következő napokban, így borítékolható, hogy nem a hétvégén vívták az utolsó nagy létszámú hógolyócsatát az évben.