Gyerek volt a lopott autóban, a tolvaj visszament és leszidta az anyát

És még azzal is megfenyegette, hogy rendőrt hív rá, amiért szerinte felelőtlenül hagyta a bolt előtt leparkolt autóban a kisgyereket.
Kapcsolódó cikkek

Egy autótolvaj leszidott, majd azzal fenyegetett meg egy anyukát, hogy rendőrt hív rá, mert benne hagyta négyéves gyerekét az autóban, amit ellopott egy bolt elől az amerikai Beaverton városában – jelentette a helyi sajtó. Az eset szombaton, helyi idő szerint reggel 9 óra után pár perccel történt az Oregon államban található városban.

Az Oregonian című lapnak a városi rendőrség szóvivője elmondta, hogy az anyuka csak pár percre ugrott be egy élelmiszerüzletbe, hogy tejet és hús vásároljon, és közben az autóban hagyta kisgyerekét. Matt Henderson szóvivő közlése szerint a nő nem követett el bűncselekményt: végig látó- és hallótávolságon belül volt a gyermekétől.

De elkövetett egy hibát. Nem zárta be a járművet, aminek motorját sem állította le. Henderson közlése szerint a tolvaj pedig élt a kínálkozó lehetőséggel, és rámozdult a könnyű prédára. A bolt egyik alkalmazottjának elmondása szerint a nő alig pár perce volt bent az üzletben, amikor a tolvaj elkezdett kitolatni a bejárat előtt leparkolt autóval.

A tolvaj azonban hamar észrevette, hogy egy kisgyerek is van az autóban, és azonnal visszafordult, és visszavitte a gyereket az anyukához, követelve tőle, hogy vegye ki a kicsit a járműből, amit a nő meg is tett. A rendőrségi szóvivő hozzátette:

A tolvaj leszidta az anyukát, amiért a gyereket az autóban hagyta, és azzal fenyegette meg, hogy rendőrt hív rá.

Ezután elhajtott az autóval.

Henderson közölte, hogy „természetesen nagyon hálásak”, amiért a tolvajban volt annyi tisztesség, hogy visszavigye a gyereket az anyjához. A rendőrség még keresi a tolvajt, aki a személyleírás szerint egy sötétbarna vagy fekete hajú, a húszas vagy harmincas éveiben járó férfi volt, aki színes arcmaszkot viselt.