Elképesztő szerencsével úszta meg a cápatámadást egy szörfös – videó

Egy életmentő drón készített felvételt az Ausztráliában történt hihetetlen találkozásról.
Kapcsolódó cikkek

Rémisztően közel került Matt Wilkinson profi szörfös ahhoz, hogy rátámadjon szerdán egy nagyjából 2,5 méteres cápa az Új-Dél-Wales állambeli Ballina városánál. A hihetetlen jelenetről a Surf Life Saving életmentő szervezet által használt egyik drón készített felvételt.

A videón látni, ahogy a cápa szemből megközelíti a mit sem sejtő 32 éves férfit, elúszik mellette, majd egy kanyar után hátulról rámegy a lábára. A cápa már ott Wilkinson közvetlen közelében, amikor a szörfös legnagyobb szerencséjére  a ragadozó valamiért meggondolta magát, és egy gyors mozdulattal eltávolodott tőle.

A szörfös az ABC ausztrál televíziónak elmondta, hogy csak akkor tudta meg, hogy majdnem egy cápa támadt rá, amikor a drón leereszkedett hozzá, és hangosbeszélőjén keresztül közölték vele, hogy egy veszélyes cápa van a vízben. Az egészből ő csak a csobbanást hallotta maga mögött, és amikor hátranézet, már nem volt ott semmi.

Wilkinsont látszólag sokkolta, amikor megnézte a drón felvételét. Elmondása szerint összeszorult a szíve a videó láttán, és nagyon szerencsésnek érezte magát. Majd gyorsan felhívta a feleségét, aki most nagyon nem akarja, hogy kimenjen a tengerre szörfözni.

Kiemelt kép: Surf Life Saving NSW