Éjszakai műszakban dolgozik árufeltöltőként a lottómilliomos

A brit házaspár 25 évvel a főnyeremény megnyerése után sem hagyta abba a munkát.
Kapcsolódó cikkek

Elaine Thompson 64 éves. Az angliai Killingworthben élő nő árufeltöltőként dolgozik egy Marks & Spencer áruházban.

Ez így eddig nem igazán hírértékű, csakhogy a brit nő életében van még egy említést érdemlő motívum: hogy milliomos. 1995 decemberében 2,7 millió fontot (ami mai árfolyamon 1 milliárd forint körüli összeg lenne) nyertek a lottón férjével, Derekkel.

Ez ugyebár 25 éve történt, és Thompson azóta is minden munkanapot az áruházban tölt: hajnali 2-kor kezdődik a műszakja – ami azzal jár, hogy éjfélkor kel, negyed 2-kor indul el otthonról, és reggel 9-ig van bent. A koronavírus-járvány miatt is fontos, hogy napközben, a vásárlókkal egy időben már ne legyen az üzletben, mert az asztmában szenvedő Elaine-nek nem tenne jót, ha esetleg megfertőződne.

A Chronicle Live cikkéből kiderül, hogy Thompson mindezt azért (is) csinálja, mert mindig is szerette volna, ha gyerekei előtt jó példa lebegne:

Fontos, hogy a gyerekeid lássák, hogy keményen melózol, és hogy az életben mindenért meg kell dolgozni.

Gyerekeik, Karen és Gary, a lottó megnyerésekor 5 és 10 évesek voltak, ma 30 illetve 35 esztendősek. Ők az elsők a családban, akiknek sikerült bekerülniük egyetemre – a szüleiknek ez volt a nagy álmuk.

Thompsonék egyébként a nyereményből vettek egy-egy lakást a gyerekeknek, és néha elutaznak Las Vegasba kikapcsolódni. Elaine azt mondja, így, hogy dolgozik, még jótékonykodásra is futja. És egy darabig még biztos, hogy dolgozni fog – állítja: a világ legjobb munkahelyén dolgozik, esze ágában sincs nyugdíjba menni vagy felmondani.

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Az összes barátját felhívta, hogy elmesélje, nyert a lottón – hiba volt
A brit férfi már minden fontot beosztott a „nyereményből”.