Még mielőtt az egész internet elkezdené: a Simpson család nem jósolta meg Észak-Korea jövőjét

Sajnos valójában soha, semmit nem jósoltak meg.

Az elmúlt években mém lett abból, hogy a Simpson család előre megjósolt mindenféle fontos történelmi eseményeket. A Simpson-jelenség ott tart, hogy olyan dolgokra is rá akarják húzni, amiknek közük sincs a valósághoz. Vannak persze szép találatok, mint Trump elnökségének felvillantása:

De akadnak egyértelmű csúsztatások is, mint a Ruiz – Joshua meccs „jóslata”.

A Joshua-meccsek jóslatával például az a baj, hogy Drederick Tatum nevű afroamerikai karaktert már rengetegszer használták más bokszoló megszemélyesítésére, a legtöbbször például Mike Tyson megfelelője volt. Így aztán tényleg legalább annyi köze van a brit Joshuáoz, mint amennyi köze Homérnak a mexikói Ruizhoz.

Megint megcsinálták, klasszik Simpsonék

Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun egészségügyi állapotáról és esetleges haláláról szóló hírek napok óta uralják a világsajtót, így csak idő kérdése volt, hogy mikor indul útjára a legújabb Simpson-mém. A Twitteren már több mint 1400-an osztották meg azt a képet, amin egy ázsiai nő látható, aki egy tank előtt menetel.

A megosztások szerint Simpsonék ismét jósoltak a képen ugyanis Kim Jodzsong látható, Kim Dzsongun testvére.

Sokak szerint Kim Jodzsong lehet Észak-Korea új vezetője, miután egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Kim Dzsongung vagy meghalt egy életmentő műtét közben, vagy vegetatív állapotba került és csak idő kérdése, mikor kapcsolják le a gépekről. Szerencsére elég sokan felhívják a Twitteren a figyelmet arra a nem is olyan apróságra, hogy a képen a sztori szerint nem Észak-Korea új vezetője látható, hanem egy kínai idegenvezető, akit Madam Wu-nak hívnak és akinek semmi köze nincs Kim Jodzsonghoz.

Bár sokszor úgy tűnhet, hogy a Simpson család megjósolja a jövőt, de valójában csak a 30 évnyi írói kreativitás és műsorkészítői tapasztalat gyümölcsét látjuk a képernyőn.