Hitlert látják a feldühödött kommentelők a Puma új sneakerében

Ezt nem gondolták át a készítők.

Mindenkivel előfordul szinte minden nap, mikor a képzelete megtréfálja és különböző arcokat, alakzatokat lát bele bizonyos dolgokba. Erre a legjobb példa, mikor gyerekként azt találgatjuk, mire hasonlítanak a felhők, vagy mikor a szemből látott autókat képzeljük világító szemű arcoknak. A jelenséget pareidoliának hívják, és ahogy azt a Vt kiszúrta, még a Pumához hasonló nagyvállalatot is igen kellemetlen helyzetbe hozhat.

Emberek tömegei akadtak ki, miután a sportszergyártó bemutatta legújabb sneakerét, ami a megszólalásig hasonlít Adolf Hitlerre.

Elsőre tényleg nevetségesnek hangzik, de tényleg van benne valami. Ha felülről nézzük, a fehér alapra helyezett fekete minták tényleg úgy tűnnek, mintha a náci diktátor haját és bajuszát ábrázolnák. De vannak olyanok is, akik nem állnak meg a kinézetnél, és a cipő nevét is kompromittálónak találják. A darab neve Storm Adrenaline, amit sokan kapcsolatba hoznak a Storm Detachmenttel (németül Sturmabteilung), az NSDAP paramilitáris szervezetével.

Ez utóbbi kijelentés már erős túlzásnak tűnik, de az biztos, hogy ezt a projektet nem gondolták át rendesen a sportszergyártónál.

Ti mit gondoltok, tényleg hasonlít? 

 

Kiemelt kép: Twitter