Mutatjuk, melyik testrészünkre kell télen a legjobban figyelni

Kevesen gondolnák, de a hideg évszakban az orrunk van kitéve a legnagyobb veszélynek. Száraz, repedezett bőr, fájdalmas vérző sebek. Ha nem vigyázunk, nagyon fájdalmassá válhat minden levegővétel.

Télen az emberek hajlamosabbak többet betegeskedni, mint nyáron. Ez persze érthető, mivel ebben az időszakban könnyebben kap el az ember náthát, vagy egyéb, vírusok okozta felső légúti fertőzéseket, a szervezetünk és az immunrendszerünk a hidegben sokkal jobban próbára van téve, mint a meleg évszakban, ráadásul télen kevesebb vitaminhoz is jutunk, ami szintén csökkenti az ellenállóképességünket.

A rendszeres orrfújás előbb-utóbb kisebesítheti az orrnyílást és az orrjáratokat is

Ez ellen sajnos nem könnyű védekezni, nagyon fontos, hogy ilyenkor a lehető legjobb minőségű zsebkendőt használjuk, és minden orrfújás után kenjük be az érzékeny, kipirosodott területeket megfelelő hidratáló krémmel.

De télen nem csak a folyamatos orrfújás miatt van veszélyben az orrunk

A téli hónapokban általában fűtött helyiségekből megyünk ki a szabadba, majd vissza. Ez a váltakozás nem tesz jót a bőrünknek, de az orrunknak sem. A meleg, alacsony páratartalmú helyiségekben kiszáradt orrnyálkahártyát a kinti hideg levegő tovább károsíthatja, ami fájdalmas húzódó, viszkető érzést okozhat. Ilyenkor javasolt olyan, kímélő, vagy ápoló összetevőket is tartalmazó orrspray-k használata, amelyek segíthetnek a sérült nyálkahártya regenerálásában.

Az orrproblémákra a legjobb megoldás, ha sok folyadékot viszünk be a szervezetbe, figyelünk az orrunkra, a hidegben maszkkal, vagy sállal takarjuk és megfelelő mennyiségű hidratáló terméket illetve spray-t használunk. Ha így teszünk, könnyebben átvészelhetjük a téli hónapokat.

Szponzorált tartalom

Megfázás? Nátha? Reventil orrspray az orrmelléküreg-gyulladás és az orrnyálkahártya-gyulladás tüneteinek kezelésére és megelőzésére! Egyedülálló, természetes eredetű összetevője, az Ectoin enyhíti a gyulladást és védi az orrnyálkahártyát. Allergiás panaszok esetére is! Tartósítószer-mentes. A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!