Több mint 200 kilométert autózott egy sofőr, hogy visszaadja utasának az elvesztett pénztárcáját

A malajziai férfi a családi nyaralást szakította félbe, és nagyon sajnálja, hogy hírnek számít, hogy ezt megtette, és nem pedig teljesen mindennapos dolognak.
Kapcsolódó cikkek

Szomorú, hogy egyre kevesebb és kevesebb őszinte és kedves ember van a világon. Mindenkinek így kéne viselkednie. Ennek nem kéne ilyen különlegesnek lennie.

Így reagált az Uberhez hasonló szingapúri Grab fuvarszolgálató cég egyik malajziai sofőrje, aki azzal került be a helyi sajtóba, hogy több mint 200 kilométert vezetett csak azért, hogy visszaadja egyik szingapúri utasának a pénztárcáját, amit véletlenül az autójában hagyott, amikor vele utazott.

A 38 éves Sateesh Karuppusamy helyi idő szerint szombat este fuvarozta a szingapúri Carney Makot a városállamhoz közeli Johor Baru városában.  Mak csak éjfélkor vette észre, hogy nincsen nála Prada tárcája, amikor egy vacsora után fizetni szeretett volna.

A 31 éves férfi azonnal jelezte a Grab alkalmazásán keresztül sofőrjének, hogy ottfelejtette a hátsó ülésen a tárcáját, és kérte, nézze meg, hogy ott van-e még. Bár mindketten teljesen biztosak voltak benne, hogy a tárca már nem lesz ott, mivel Karuppusamy több utast is szállított Mak után, de végül kiderült, hogy senki sem nyúlta le azt. A tárca még mindig ott volt az autóban.

A két férfi megbeszélte, hogy másnap este Johor Baru pályaudvaránál találkoznak, de egy kis félreértés történt: Mak a másnapot vasárnapnak, Karuppusamy viszont hétfőnek értette, és családjával elment egy egynapos utazásra a több mint kétszáz kilométernyire található Malacca városába.

Amikor azonban vasárnap megtudta, hogy Mak Johor Baruba utazott, azonnal tudta mit kell tennie, és a nyaralást félbeszakítva családjával együtt visszautazott a városba, hogy vissza tudja adni utasának az elvesztett pénztárcát. Amiben hiánytalanul megvolt minden: 250 szingapúri dollár (55 ezer forint), és Mak kártyái.

Az eset azután került be a helyi sajtóba, hogy Mak egy Facebook-csoportban megosztotta történetét, hogy így köszönje meg a férfinak, amit tett, és az annyira meghatotta az embereket, hogy sokan megosztották azt, és terjedni kezdett a közösségi oldalakon.

Karuppusamy a Strait Times című szingapúri lapnak elmondta, tettének nem kéne kivételesnek lennie, és mindenkinek így kellene bánnia másokkal.

A kiemelt kép  illusztráció. Fotó: iStock