Katalin és Vilmos majdnem utaztak a Leicesterben lezuhant helikopterrel

Egy évvel ezelőtt történt a tragédia a Leicester City stadionja mellett, Vilmos és Katalin a következő úton kísérték volna el a pilótát.
Kapcsolódó cikkek

Egy évvel ezelőtt, 2018. október 27-én zuhant le a Leicester City stadionja mellett a klub tulajdonosa, Vichai Srivaddhanaprabha helikoptere. A helikopteren a 61 esztendős Srivaddhanaprabhával és a pilótával együtt öten tartózkodtak, a szerencsétlenséget egyikük sem élte túl. A Mirror szerint most kiderült, hogy a brit trón várományosa, Vilmos és felesége, Katalin is majdnem repültek a gépen, igaz, pár nappal a végzetes felszállás után tervezték a sétarepülést.

Az információt a bulvárlappal a pilóta, Eric Swaffer menyasszonyának húga osztotta meg. Kiderült, hogy a brit hercegi pár nagyon jóban volt a pilótával, megbeszélték, hogy később elviszi őket egy családi kirándulásra, a gyerekekkel együtt. Ez valamikor a baleset utáni néhány hétben történt volna meg, valamikor novemberben.

A későbbi vizsgálatok szerint a baleset nem a pilóta hibájából történt. A szakértők szerint a gép egyszer csak irányíthatatlanul jobbra kezdett húzni, miközben a pilóta balra próbált ellentartani. Egy évvel később még mindig nem derült ki, hogy mi okozta az anomáliát.

A pilótát hősként tartják számon azért, mert sikerült a lakott területektől távolra navigálnia, így akár több száz ember életét is megmenthette.