Fizetés helyett oroszlánját uszította a villanyszerelőre

A pakisztáni vallási hely gondnoka most gyilkossági kísérlet vádjával állhat bíróság elé.
Kapcsolódó cikkek

Gyilkossági kísérlet vádjával indítottak eljárást egy pakisztáni egyházi hely gondnoka ellen, mert ráuszított oroszlánját egy fizetést követelő villanyszerelőre – jelentette a helyi sajtó. Az eset még szeptember 9-én történt Lahore városában, de a villanyszerelő csak pár napja tett feljelentést a rendőrségen.

A beszámolók szerint Mohammad Rafique többször is jelezte az Ali Raza nevű gondoknak, hogy szeretné, ha kifizetné a munkát, amit elvégzett, de ő nem volt hajlandó kifizetni. Egy idő után aztán elege lett a villanyszerelő követelőzéséből, és amikor újra nála járt, fogta, és ráuszított házi kedvencként tartott oroszlánját a férfira – közölte a helyi rendőrség.

A nagymacska az arcán és a karján marta meg a villanyszerelőt, aki végül járókelők mentettek meg. A rendőrség közlése szerint Rafique azért nem tett feljelentést, mert a gondok megígérte, hogy kifizetik orvosi kezelését, és kártérítést is kap. Raza azonban ezt sem volt hajlandó kifizetni, és ekkor a villanyszerelő a hatóságokhoz fordult.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock