Ismerjék meg a férfit, akinek terápiás aligátora segít a depresszióban

Azt mondja, Wally, az aligátor olyan, mint bármelyik másik háziállat.

Kinek a pap, kinek a papné, ugye, egy pennsylvaniai férfinak pedig konkrétan egy veszélyes hüllő. A hatvanöt éves Joie Henneynek egy hivatalosan terápiás háziállatként regisztrált, legálisan tartott aligátora van, és nem csak hogy van, de nagyon fontos szerepet is tölt be az életében: a Wally nevű aligátor annyi fényt hoz az életébe, hogy a férfi az állat segítségével tud távol maradni az antidepresszánsoktól.

Henney elmondása szerint az öt láb, azaz nagyjából másfél méter hosszú Wally nagyon bújós kisállat, szeret odabújni, szereti az öleléseket, és általában olyan jó hatással van a férfire, hogy a Henney orvosa beleegyezett, hogy terápiás, lelki segítő háziállatként regisztrálják az állatot, mivel a férfi nem akart gyógyszereket szedni a depressziójára.

Meglett Wally, és amikor hazaértem hozzá és vele voltam, minden rendbe jött. Az orvosom tud Wallyról, és úgy gondolja, valóban használ nekem, akkor meg miért ne?

– nyilatkozta a férfi. Wallyt Orlando külvárosában találták és mentették meg tizennégy hónapos korában, és bár már négy éves, még növésben van, végső mérete megközelítheti az öt métert. Az állat főleg csirkeszárnyat eszik, és egy benti medencéje is van, amelyen egy Scrappy nevű, szintén mentett aligátorral osztozik. A hüllő abszolút háziállatként viselkedik, szereti gazdáján nyugtatni a fejét, néha vele tart egy-egy összejövetelre vagy baseballmeccsre, szereti, ha simogatják, soha nem harapott meg senkit, sőt, ami azt illeti, retteg a macskáktól. Ezzel együtt Henney tisztában van vele, hogy Wally veszélyes lehet, ennek ellenére sosem félt tőle.  A férfinak egyébként lehet gyakorlata az efféle állatokkal, ugyanis 1989-től 2000-ig volt egy szabadtéri időtöltésekkel foglalkozó tévéműsora az ESPN-en.

via Philly.com, kiemelt kép: Joe Raedle/Getty Images