A Mikulás legyen nő, vagy gendersemleges?

Esetleg legyen teli tetoválásokkal, fogyjon le, és kezdjen el sört inni? Egy nagy nyilvánosságot kapott felmérés szerint vannak, akik ezt szeretnék.
Kapcsolódó cikkek

Az amerikaiak és a britek nagyjából negyede azt szeretné, ha a Mikulás nő, vagy gendersemleges lenne – derült ki egy pénteken közzétett felmérés eredményiből. A brit és amerikai sajtóban nagy nyilvánosságot kapott közvélemény-kutatást GraphicSprings nevű, logókészítéssel foglalkozó cég készítette, négyezer ember megkérdezésével.

A cég arra volt kiváncsi, milyen változtatásokat hajtanának végre az emberek a Mikuláson, hogy igazán modern legyen. Mint kiderült, a többség nem szeretné, ha bármennyire is változna, de azért voltak páran, akik szívesen látnák, hogy halad a korral.

Bár a felmérésben több szempont is szerepelt, a legnagyobb figyelmet a sajtóban a Mikulás nevére vonatkozó rész kapta. Az eredmények szerint ugyanis a válaszadók 27 százaléka megváltoztatná azt.

Az amerikaiak 10,5 százaléka, és a britek 10,6 százaléka szerint a Mikulásnak nőnek kéne lennie. A gendersemleges Mikulásra pedig az amerikaiak 18,6 százaléka vár, míg a briteknél ez a szám 15,7 százalék.

A felmérésben más modernizáló változtatásokra is lehetett szavazni.

Kiemelt kép: Thinkstock