Egészen furcsa szoborral emlékezett meg elhunyt feleségéről, amit a nő által 30 éve ültetett fából faragtak ki

Sok nő biztos sértésnek tartaná, ha egy disznóval állítanak neki emléket, de egy nő ezt kitörő örömmel fogadná, ha látná.
Kapcsolódó cikkek

Amikor Stephen Waltman, és felesége, Mary 30 éve beköltöztek az amerikai Nebraska államban található otthonukba, a nő elültetett a kertben egy szomorúfűzfát. A kis ágból egy hatalmas, majdnem tíz méter magas fa nőtt ki. A nő úgy tekintett rá, mint negyedik gyermekére.

Most ebből a fából készült el egy igazán különleges szobor, amivel most 71 éves férje emléket állított nejének, aki nyolc évvel korábban hunyt el. Különleges, hiszen nem sokan választanának pont egy disznót egy ilyen emlékszobor témájának.

A Lincoln városában élő Waltman egy helyi városi lapnak elmondta, amikor ki kellett vágni az öreg fát, és csak egy pár méteres csonk maradt meg belőle, rögtön arra gondolt, hogy azt egy cuki malaccá fogja átalakítani.

Talált is egy egyetemi hallgatót, aki láncfűrészes faragással foglalkozik, és végül őt kérte meg a malacszobor elkészítésére. A nő ugyanis imádta a malacokat, és ha nem tilották volna a helyi törvények, akkor háziállatként is tartott volna egyet.

A nőnek egy több mint ötszáz darabból álló disznógyűjteménye volt, a bokáján egy malactetoválás, amit még a sírkövébe is belefaragtak.

Anya imádta volna

– mondta el a lánya.