Egy férfi egy éven keresztül élt úgy, hogy egy 20 centis kanál volt a nyelőcsövében

Nem okozott problémát, ezért inkább nem is ment kórházba a problémával.
Kapcsolódó cikkek

Egy húsz centiméter hosszú kanalat operáltak ki orvosok egy férfi nyelőcsövéből a kínai Ürümcsi város egyik kórházában, egy évvel azután, hogy a beteg azt lenyelte – közölte a beavatkozás végző Xinjiang kórház.

A beszámoló szerint a Zhang nevű férfi egy évvel korábban nyelte le a kanalat, egy részegen tett fogadás részeként. Azt próbálta bebizonyítani, hogy le tudja nyelni az evőeszközt, majd a rákötött zsinór segítségével vissza tudja azt húzni.

A mutatvány azonban nem sikerült, legalábbis az a része, amikor ki kellett volna húzni a kanalat. Így az ott ragadt a nyelőcsövében. Zhang ugyan érezte, hogy a kanál beszorult, de mivel ez nem okozott gondokat a nyelésben, úgy döntött, nem megy orvoshoz a problémával.

Végül csak egy évvel később ment kórházba. A beszámoló szerint azért, mert mellkason ütötték, és után fájdalmai voltak. Amikor az orvosok megröntgenezték, igencsak meglepődve látták a nyelőcsőbe szorult kanalat, amit jól lehetett látni a felvételen.

Teljesen megdöbbentem. Még soha életemben nem láttam ehhez foghatót

– mondta a férfi kezelő orvos, Dr. Yu Xiwu.

A kanalat végül egy két órán át tartó műtéttel távolították el a férfi nyelőcsövéből. Ugyanazon az úton, ahogy bement: a száján keresztül húzták ki. A kórház közlése szerint a beteg jól gyógyult, és két nappal később már haza is engedték.

Kiemelt fotó: Fotó: Xinjiang kórház