A mai fiatalok nem akarnak szexelni, inkább csak pajzán üzenetekben élik ki magukat

Ez magyarázatot adhat arra, mért csökkent a terhes kamaszlányok száma Nagy-Britanniában.
Kapcsolódó cikkek

A brit kamaszok egyre kevésbé akarnak szeretkezni, és inkább egymásnak küldött erotikus üzenetekben élik ki vágyaikat, egy friss felmérés eredményei szerint – jelentette a brit sajtó. A nem kívánt terhességek megszakításával foglalkozó BPAS alapítvány több mint ezer, 16 és 18 év közötti brit fiatalt kérdezett meg, és azt találták, sokan a szex helyett már csak szextinggelnek.

A szervezet médiakapcsolatokért felelős vezetője, Katherine O’Brien a Times című brit lapnak elmondta, a válaszokból azt derült ki, hogy a mostani kamaszok már nem nagyon járnak el randizni.

Randira menni már egyáltalán nem számít elterjednek

jelentette ki O’Brien. Inkább otthon, a szüleik házában ülve csevegnek, a megszokott környezetben. Hozzátéve, hogy ez nem jelenti azt, hogy a fiatalok nem szórakoznak, csak másképp, mint szüleik. Egy tavalyi kutatás szerint a 25 évnél fiatalabb britek 84 százaléka flörtölt már legalább egyszer online, és 34 százalék küldött meztelen, vagy erotikus fotót magáról.

A pornónál is rosszabb, ami ma a gyerekekkel történik az interneten
11 évesről feltöltött szexképek, más halálának kívánása, értelmetlen népszerűség-hajhászás. Élet-halál harc, sokszor csak azért, mert valójában senki nem figyel rájuk igazán.

A BPAS szerint ez megmagyarázza, hogy miért csökkent a terhes kamaszok száma az utóbbi években. A Times ezzel kapcsolatban emlékeztette olvasóit egy korábbi felmérésre, aminek eredményei szerint a brit fiatalok később vesztik el szüzességüket, mint a korábbi generáció. Míg 1990-ben 16 volt az átlagos életkor az első szexelésre, mostanra ez 17-re emelkedett, fiúknál és lányoknál egyaránt.

Eközben pedig jelentősen csökkent az alkoholfogyasztás és a dohányzás a fiatalok körében. Míg 2005-ben a fiatalok 66 százaléka válaszolta, hogy az előző héten alkoholt ivott, tavaly már csak a fiatalok fele mondta ezt. És hasonló csökkenés történt a mértéktelen vedelés tekintetében is.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó:Thinkstock