Pizzát rendelt, aztán tárcsázta a rendőröket. Talán nem kellett volna

Így gondolja a rendőrség is.

Az essexi rendőrség közzétett egy nem mindennapi felvételt, ami egy beszélgetést rögzített az egyik operátoruk és egy meglehetősen dühös nő között.  Noha az operátor nyugodtabb nem is lehetne, a rendőrség azért hozta nyilvánosságra, hogy csak olyan esetben keressék fel őket, amiben valóban tudnak is segíteni.

Megaláztak a kibaszott házhoz szállítók, elhiszi nekem?

0 kezdi a nő. Itt még nem tűnik furának, de aztán elmagyarázza, mire is gondol

Egy 18-ast kértem, egy 18-ast, egy húsimádót, de megpróbálták bemagyarázni nekem, hogy nem, én egy nyolcast rendeltem. Allergiás vagyok a gombára, szóval tudom, hogy nem rendeltem egy nyolcast.

De nyugodjunk meg mindannyian, tovább is folytatta, és kiderül, miről is beszél pontosan:

Szóval itt ülök a pizzával, rajta a kibaszott gombával, amit nem ehetek meg. 11,99 font után, és nem segít nekem

– mármint a pizzázó ügyvezetőjére gondolt. Az operátor erre visszakérdezett, hogy miben is segíthetne akkor most a rendőrség, mire azt a választ adta, hogy nem tudja pontosan, csak szeretné vissza a pénzét.

A hangfelvételt a rendőrség a „Több időt a bűnözés elleni küzdelemre” (More Time to Fight Crime) nevű programjának keretein belül hozta nyilvánosságra. A felesleges bejelentések ellen harcolnak, hogy több idejük legyen a valódi bűncselekményekre. Nemrégiben egy férfi például azzal hívta fel őket, hogy látott egy bikát a földeken, míg egy másik esetben azért riasztották őket, mert egy rendőrségi helikopter szállt el a házuk felett – emlékeztetett a Metro.

Kiemelt kép: Thinkstock