Örökbe fogadott egy kóbor kutyát, aki fél évvel később megmentette a földrengéstől

A tajvani nő a lehető legrosszabb helyen lett volna, ha ebe nem figyelmezteti.
Kapcsolódó cikkek

Poppy Yang fél évvel ezelőtt talált egy gazdátlan kiskutyát és parkolóházban, és úgy döntött, hogy magához veszi, és szerető otthont biztosít a számára. A döntés sordöntőnek bizonyult. A Twenty névre hallgató kutyus kedden megmentette, amikor egy 6,5-ös erősségű földrengés rázta meg Tajvant.

Yang a The Dodónak elmondta: aznap este 11 órakor ért haza, és kiment egy kicsit játszani a kutyával, majd nagyjából fél órával később bementek a házba, Yang éppen zuhanyozni indult volna, amikor a kutyus ideges ugatással rohant ki a házból. Láthatóan nagyon aggódott valami miatt – mondta el Yang.

Hiába parancsolta meg neki, hogy jöjjön vissza, mert vége a játékidőnek, az eb erre nem volt hajlandó. Ezért Yang elhalasztotta a fürdést, és kiment vele. Pár perccel később jött a földrengés.

Tajvani földrengés: kidőlt egy 12 emeletes tömbház
Öten vesztették életüket, 254-en sérültek meg, és 88-an tűntek el a keddi földrengésben.

A nő háza szerencsére állva maradt, és bent is minimálisnak tűnt a kár. Aztán Yang bement a fürdőszobába, és meghűlt az ereiben a vér. A földrengéstől ugyanis apró éles szilánkokra tört zuhanykabinjának üvege. Ha nincs Twenty, a nő pont ott állt volna, ahol a veszélyes üvegszilánkok repkedtek szanaszét.

Az üvegszilánkokkal teli fürdőszoba, ahol Yang állt volna, ha nincsen a kutyája. Fotó: Poppy Yang

„Súlyos sérüléseket szenvedtem volna, hiszen sehova nem tudtam volna elbújni” az üvegszilánkok elől – mondta Yang a Dodónak.

Annak köszönhetik életüket, hogy menhelyi kutyát fogadtak örökbe
Történetek, amik bizonyítják, nincsen hálásabb egy menhelyről kimentett kutyusnál.

(Kiemelt fénykép: Poppy Yang, és kutyája, aki megmentette a tajvani földrengéstől. Fotó:Poppy Yang)