Telefonján keresztül látta, hogy verik az anyját – videó

Biztonsági kamera buktatta le a gondozónőt.
Kapcsolódó cikkek

Alig hitt a szemének Gina Owen, amikor az elektronikai üzletben, ahol dolgozott, megmutatta egy vevőnek a saját telefonját. Épp azt akarta demonstrálni, milyen szuper, hogy egy otthon elhelyezett biztonsági kamerával innen, a távolból is meg tudja figyelni otthonát, amikor észrevette, hogy

az anyukáját épp bántalmazza az ápolásával megbízott gondozónő.

A 78 éves Sabina Marsden régóta szenved demenciában, lányai nem akarták beadni otthonba, így egy egészségügyi céget bíztak meg azzal, hogy biztosítsanak anyjuk számára otthoni ápolást.

22 hónapon át küldött hozzájuk embert a Mega Care nevű cég, az esetek közel 100 százalékában az a Stacey George nevű nő jött vigyázni az anyukára, aki ezen a bizonyos nyári napon is jelen volt.

Gina azt láthatta a kamera élő képén, hogy a 46 éves gondozó egymás után többször megüti a demenciában szenvedő idős nőt, aki – lévén, hogy olasz születésű – csak annyit hajtogat, hogy „Mamma mia”. Az ápolónő ezután lerántja a néniről a takarót, majd rákiabál:

Istenem, milyen büdös!

Gina Owen a felvételt látva azonnal hazarohant. Ahogy belépett, rögtön felszólította Stacey George-ot, hogy távozzon, majd elmondta, hogy mit látott a kamera jóvoltából (a felvevőeszközt egyébként pont azért vásárolta Gina és testvére, mert gyanúsnak találták, hogy az anyjuk állapota romlik, és felmerült a bántalmazás gyanúja).

A gondozó annyit mondott, sajnálja az esetet, majd megette a maradék joghurtját és távozott a helyszínről.

Azóta Stacey George-ot kirúgták az egészségügyi cégtől. Gina és családja feljelentést is tett, de mint kiderült, mindössze annyi történt, hogy a rendőrség figyelmeztetésben részesítette a gondozónőt. A családot meglehetősen felháborította, hogy az ápolónő ennyivel megúszta az esetet, és beperelték a Mega Care-t, amely még egy számlát is kiküldött nekik a botrányos ügy után.

Ami viszont megnyugtató a család számára: az anyuka állapota sokat javult a nővér leleplezése óta, sokkal beszédesebb, többet eszik és nyugodtabban alszik.

Most pedig mutatjuk a biztonsági kamera felvételét:

 

Mint ismeretes, Magyarországon néhány hete történt, hogy egy pécsi szeretetotthon ápolói szexet imitáltak egy idős beteg nő mellett.

 

via Mirror, Metro