Meghalt egy 6 hónapos baba, mert apja „félbehajtotta”

Az amerikai férfi ideges volt, mert a féléves kisfiú nem hagyta abba a sírást.
Kapcsolódó cikkek

Belehalt súlyos sérüléseibe egy hathónapos kisbaba az amerikai Arizona államban, akit az előző héten szállítottak kórházba, miután édesapja „félbehajtotta” – jelentette a helyi sajtó. A 30 éves Robert Anthony Resendiz december 19-én hívta ki a mentőket, közölve, hogy fia nem reagál semmire, és nem lélegzik.

A kisfiú a Phoenix gyerekkórházba vitték, ahol az orvosok kijelentették, olyan súlyos sérülései vannak, amiket nem lehet túlélni. A vizsgálatok szerint felrepedt a mája és a hasnyálmirigye, eltört egyik csuklója és zúzódások voltak az oldalán. A kisfiú két nappal később halt bele sérüléseibe, de ezt csak a héten jelentették be a helyi hatóságok.

Resendiz az őt kihallgató rendőröknek elmondta, hogy fia lábai a kicsi feje fölé szorította, és félbehajtotta a testét, abban a reményben, hogy abba fogja hagyni a sírást. A rendőrségi jelentés szerint azt is bevallotta, hogy frusztrációjában kétszer is megharapta a gyereket.

Az apát már rögtön a gyerek kórházba szállítása után letartóztatták, és gyermekbántalmazás vádjával indítottak eljárást ellen. A kisfiú halála után most újabb vádemelésre számíthat – írta a helyi sajtó.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)