Véletlenül pedofil szobrot avatott egy ausztrál katolikus iskola

Az iskola vezetése azonnal letakartatta az alkotást, amint észlelték a hibát.

Nincs szükség különösebb éleslátásra ahhoz, hogy az ember már első pillantásra észrevegye, valami nem stimmel Porres Szent Márton szoborával, amit az ausztráliai Adelaideben, a Blackfriars katolikus iskola előtt lepleztek le, alig egy hete.

Az alkotáson a XVI. századi, spanyol szerzetes csípőből nyújt át, egy a csuhájából előhúzott, hosszúkás cipót egy előtte térdeplő kisfiúnak.

Fotó: Instagram

A szobrászon és az iskola vezetésén kívül szinte mindenkinek rögtön feltűnt, hogy talán nem ez a kompozíció a legmegfelelőbb egy egyház számára, melyet folyton pedofil botrányok ráznak meg.

Az iskola diákja például már másnap elkezdték a szoborral együtt készített, illetlen fotókkal elárasztani az Instagramot. Az iskolavezetés ezért arra kényszerült, hogy egy fekete lepellel letakarják, és elkordonozzák az alkotást. Az igazgató a Facebookon kért elnézést.

Azt írta, sajnálatos félreértés történt: amikor májusban megnézték a vietnami szobrászművész kétdimenziós terveit, teljesen rendben lévőnek látszott az alkotás, de elismerte, hogy így három dimenzióban nézve, tényleg félreérthető. Hozzátette: már fel is kértek egy helyi szobrászt, hogy faragjon valami elfogadhatót Porres Szent Mártonból.

(via: The Advertiser)