Eltört gerinccel vezetett haza egy vadász, miután leesett a vadászlesről

Az amerikai férfi több mint négyméteres magasságból zuhant le. Három helyen tört el a gerince, mégis hazavezetett.
Kapcsolódó cikkek

A Minnesota államban élő Philip Martinson épp vadászlesét készítette elő a szombaton kezdődött szarvas vadászidényre, amikor egy rossz mozdulat után lezuhant egy fáról és eltörte a gerincét. „Egyszer csak azt vettem észre, hogy zuhanok” – mondta el a kórházi ágyában fekvő vadász a WCCO televízió híradójának.

A férfi a hátán ért földet. „Fájt, amikor levegőt vettem. Fájt, amikor megmozdultam” – mondta el Martinson. A férfi ráadásul segítséget sem tudott hívni. Mobiltelefonja ugyanis nem volt nála. Így miután összeszedte a gondolatait, rájött, nincsen más választása, mint elindulni, hogy segítséget kérjen.

A vadász ekkor elkúszott hat méterre álló autójához, bevonszolta magát a járműbe, majd nagy fájdalmak közepette hazavezetett. Végül felesége vitte kórházba, ahol kiderült, hogy három helyen is eltört az L1 ágyéki csigolyája.

Az őt kezelő orvos a WCCO-nak nyilatkozva „hihetetlenül szerencsésnek” nevezte Martinsont, mert ilyen csigolyatöréseknél „sok beteg lebénul”. A férfi végül egy hétig volt kórházban a két hete pénteken történt baleset után, de az orvosok elmondása szerint még legalább három hónapba fog telni, mire teljesen meggyógyul a sérülése.

(Kiemelt fotó: WCCO)