És neked hány szexpartnered volt életedben?

És az sok vagy kevés?
Kapcsolódó cikkek

Összeszámoltad már, hány szexpartnered volt életedben? És volt már rá alkalmad, hogy ezt a számot összehasonlítsd mások hasonló adataival? Van fogalmad arról, hogy az eredményed az átlaghoz képest soknak vagy kevésnek számít? (Nyilván a minőség a lényeg, nem a mennyiség, de ebbe most ne kössünk bele!)

Az a csodálatos hírünk van, hogy felmérés készült a témában, úgyhogy a fenti kérdésekre máris itt a válasz. Persze hozzá kell tenni, hogy a Superdrug – Online Doctor felmérése nem reprezentatív (Európában és az Egyesült Államokban összesen 2000 embert kérdeztek meg), úgyhogy az adatokat kezeljük inkább csak tájékoztató jellegűként.

A résztvevőket nemcsak arról faggatták, hány partnerük volt korábban: arról is nyilatkozhattak, hogy igazat mondanak-e jelenlegi párjuknak a korábbi kapcsolataik számáról, és hogy mennyi az életük során elfogyasztott ágytársak ideális száma. És még sok minden másról.

Nézzünk néhány érdekes adatot!

Azt is megkérdezték a résztvevőktől, hogy egy aktuális kapcsolat mely szakaszában érdemes (ha egyáltalán…) beszámolni a korábbi partnerek számáról. A legtöbben az 1. és a 4. hónap közötti időszakot jelölték meg – ennél korábban talán nem célszerű, és ezek szerint később sem. De sokan válaszoltak úgy is, hogy az első hónap során már szóba lehet hozni ezt a témát.