A legjobb fröccsborok, és a titkos összetevő

A tavasszal együtt eljött a fröccsszezon is. Miből készül a jó fröccs?

Fehér, rozé, siller, vörös?

Tessék, máris mindenki felháborodott. A fröccsbor alapértelmezett színe vidékenként változik. Én például világéletemben azt hittem, hogy a fröccs, az vörösborból készül. Aztán amikor először kértem egy fröccsöt Budapesten és fehérborból volt, csak néztem a csaposra, hogy ezzel meg mi van. Ő meg nézett rám, hogy velem mi van.

Ha még nem kóstoltad mindegyikből, tedd meg bátran! A fenti kérdésre különben is csak egy jó válasz létezik:

Ebben a sorrendben!

A jó fröccsbor ismérvei

Színtől függetlenül tehát, milyen a jó fröccsbor?

Például

Jó hír: a világ tele van kiváló fröccsborokkal. Még jobb hír: könnyű őket felismerni. Innen:

Fröccsbornak különösen alkalmas szőlőfajták:

Jó fröccsbor-termő borvidékek:

Ja, és nem is kell túl sok pénzt elköltened rá. Keress egy 1000-1500 Ft körüli palackot, vagy nagy kiszerelésű terméket.

A titkos összetevő

Szódavíz. Nem ásványvíz. A nemzeti öntudat és a PET-palackok környezetszennyező mivoltán túl azért is jobb a hagyományos szóda, mert nincs erős íze. Nincs apelláta, mindenhol van egy helyi szódás aki akár még házhoz is viszi a jóféle szikvizet.

Budapesten és környékén a Rajos Szikvíz verhetetlen!

 

Végszükség esetén válaszd a legolcsóbb, legalacsonyabb ásványianyag-tartalmú palackozott vizet.

Egészségedre!

Címkék: fröccsborszakkör