Ezt a 9000 forintot most nem sajnáljuk Mészáros Lőrinctől

Felcsútig mentem, hogy megtapasztaljam a Valentin-nap lényegét.
Kapcsolódó cikkek

Ritkán adódik olyan lehetőség egy ember életében, hogy különleges környezetben, ráadásul Felcsúton, a Szerelemvonaton töltse a Valentin-napot, de most összejött. Az Átlátszó írta meg először, hogy itt a soha vissza nem térő alkalom: gyertyafényes utazásra csábít a Vál-völgyi kisvasút,

mi pedig azonnal asztalt foglaltunk.

Felejthetetlen pillanatok, varázslatos hangulat a Vál-völgyi Kisvasúton és vacsora a Puskás Ferenc Sport Hotelben! Lepd meg szerelmedet egy rózsaszirmokkal meghintett, és meglepetésekkel egybekötött utazással és az azt követő gyertyafényes vacsorával!

Ez volt olvasható a meghívón. Mindezt fejenként 4500 Ft-ért kínálták, ami a háromfogásos  vacsorán kívül még egy-egy pohár pezsgőt, epret, valamint egy doboz Stühmer csokoládét tartalmazott, na meg persze négymegállónyi kisvasutazást:

– indulás Felcsút vasútállomásról
– megálló a Puskás Akadémiánál (10 perc várakozási idő és tájnézés)
– vissza Felcsút vasútállomásra  (újabb 10 perc várakozási idő és tájnézés)
– érkezés az Arborétum megállóhelyre (50 percnyi háromfogásos vacsora élő zenével kísérve a Puskás Ferenc Sport Hotelben)

Fotó: Zsótér Indi Dániel

Szép este volt

Jócskán megkésve értünk oda, mégis simán szorítottak nekünk helyet a második, telt házas turnusban. A szerelmet tapintani lehetett a levegőben, a középkorú párok végtelen mennyiségű szelfi készítésével érzékeltették az esemény fontosságát. Az oda-vissza vonatozással eltelt idő sem volt haszontalan,

és bár sajnos a köd miatt nem láttuk a Puskás stadiont,

a pohár pezsgők, eprek és kézműves csokik egy röpke órára elfeledtették velünk, hogy épp Mészáros Lőrinc EU-pénzből felhúzott 5,5 kilométeres kisvasútvonalán robogunk, ami még egészen 2017.04.30-ig csak hétvégén közlekedik, és egyébként is elég kevesen látogatják. Mindez persze kit érdekel, ha a szerelmünkkel és közel ötvenedmagunkkal tölthetünk egy estét?

Azt kaptuk a pénzünkért, amit vártunk

Hogy a szív alakú lufikkal teleaggatott vonatszerelvényen pezsgőzni, eprezni, majd csokizni vagy egy sporthotel éttermében középhangerőn muzsikáló fiatalok mellett tömegesen, a meghittség szikrája nélkül enni a krokettet mennyire romantikus vagy éppen gyomorforgató, az ízlés dolga.
Az est viszont nem a romantika miatt mondható kivételesnek, hanem mert ha jól számolunk, a három turnus több mint 600 ezer forintos bevételt hozott egyetlen este alatt, és

ezúttal az emberek pénze úgy jutott el Mészáros Lőrinc közelébe, hogy mindenki magától adta oda.