Verni kell az asszonyokat, hogy tudják hol a helyük

Egyebek mellett ezt tanácsolja egy friss házasoknak szóló török házassági útmutató. Ami szerint a nőnek kötelessége szexi fehérneműbe bújva lesni férje kívánságait.
Kapcsolódó cikkek

„Perverz fantáziák könyve.” Így jellemezte az ellenzéki török Köztársasági Néppárt (CKP) egyik képviselője azt a házassági útmutatót, amit a kormánypárt irányítása alatt álló Kütahya városban kapnak meg az esküvőkön az ifjú házasok – írta a Sol International. A „Családi házasélet” című oktatási anyagot a török vallásügyi hivatal (Diyanet) egyik volt munkatársa írta, és pont olyan tanácsokat is nyújt, mintha egy keményvonalas iszlamista írta volna.

Az útmutató szerint a nőnek kötelessége alávetnie magát férje akaratának, szófogadónak kell lennie, és meg lehet verni, ha nem engedelmeskedik, vagy nem figyel arra, hogy férje szépnek találja. Az asszonyverést a könyv „gyógyszerként” jellemzi, ami „emlékeztetni fogja a nőt, hogy ki az úr a házban”.

És miután verést kapott férjétől, a nőnek kötelessége szexi ruhákba öltözve kényeztetni a férfit. Amikor pedig „a férfi dühös, a feleségnek azonnal csendbe kell maradnia, bocsánatot kell kérnie és nem szabad idegesíteni a férjét” – olvasható az útmutatóban. Ami még arra is kiterjed, hogy a nőnek „nem szabad beszélnie szex közben, mert akkor a születendő gyermek dadogós lesz”.

A feleség dolga a könyv szerint természetesen az, hogy otthon legyen és házimunkát végezzen, dolgoznia nem szabad, mert akkor nem fordít elég energiát férje szexuális igényeinek kielégítésére, Sőt, még csak ki sem teheti a lábát a házból a férfi engedélye nélkül, mert „ha a nő meglát egy férfit, aki szebb, mint a férje, akkor elcsábulhat”.

A CKP vezetője kritizálta a kiadványt, közölve, hogy az „másodrangú állampolgárként tekint a nőkre, akiket szexrabszolgaként határoz meg”, míg a török oktatásügyi miniszter „primitívnek”, és „tudománytalannak”nevezte az útmutatót. Kütahya polgármestere azonban megvédte azt, közölve, hogy 2014 óta adják oda minden friss házasnak, és eddig senki sem panaszkodott miatta