Két év börtön vár a daganatos kutyáját elhanyagoló nőre

A hatalmas, húszkilós tumortól szenvedő kutyust egyszerűen magára hagyta gazdija. Ez Kaliforniában már vádemelést ér.
Kapcsolódó cikkek

Több, állatkínzással kapcsolatos vádpontban indítottak eljárást egy kaliforniai nő ellen, amiért magára hagyta húszkilós daganattal élő kutyáját – jelentette a helyi sajtó. Sherri Haughton akár két évre is börtönbe kerülhet, ha január közepén induló bírósági tárgyalásán bűnösnek találják az ellene felhozott vádakban.

A nő még májusban vitte be a Henry nevű golden retrievert egy állatklinikára Newport Beach városában, azt állítva, hogy az ebet úgy találta a tengerparton. Később azonban kiderült, hogy Haughton nem egy segítőkész ember volt, akinek megesett a szíve egy beteg kóbor kutyán, hanem Henry gazdája volt. És egyszerűen magára hagyta.

Henry, a hatalmas tumorral. Fotó:KTLA

Az ebet végül a Newport Beach-i ebrendészeti telepre szállították, ahol végül megkapta azt a kezelést, amire szüksége volt, és eltávolították a testéből az oldalából kidudorodó, húsz kilogrammos rákos daganatot. A műtétet adományokból fizették, és a beavatkozást végző orvosok is alig kértek pénzt az operációért. A kutyus jelenleg egy ideiglenes befogadónál él, a beszámolók szerint boldogan.

A vádemelésről szóló sajtótájékoztatón Jennifer Malone helyettes kerületi ügyész elmondta: ha valaki nem törődik beteg állatával és ezzel az életét veszélyezteti, vagy szükségtelen fájdalmat és szenvedést okoz, akkor vádat lehet emelni ellene. Malone közölte, hogy a gazdinak korábban már egy állatorvos elmondta, hogy Henrynek kezelésre van szüksége.

A ügyész azt nem mondta el, hogy a nő miért nem vitte orvoshoz az ebet, és azt sem közölte, hogy amikor magára hagyta az állatklinikán, akkor miért hazudta azt, hogy nem az ő kutyája. A helyi rendőrség és állatvédelmi szervezetek az esettel kapcsolatban arra kérték a beteg állatok gazdáit, hogy kedvencüket adják át a hatóságoknak, ha nem tudják állni az állatorvosi kezelés költségeit.

Malone a sajtótájékoztatón elmondta: Haughtonnak mindössze 81 dollárba került volna átadnia Henryt az állategészségügyi szolgálatnak, akik kifizették volna a szükséges műtétet. Ehelyett a nő most két évig tartó börtönbüntetéssel néz szembe.