Egy ukrán nyugdíjas Versailles-t varázsolt a paneltömbből, ahol él

A lépcsőházban járva azonnal legalább háromszáz évet repülünk vissza az időben.
Kapcsolódó cikkek

Egy kijevi nyugdíjas, Vlagyimir Csajka tizenöt évet töltött azzal, hogy a lakásához vezető lépcsőházat színpompás barokk kastélyfolyosóvá változtassa.

A férfit 1997-ben, egy súlyos baleset után nyugdíjazták, így hirtelen rengeteg szabadidő szakadt a nyakába, melyben évtizedes építőipari tapasztalatait kamatoztathatta – a szomszédok legnagyobb örömére. Csajka otthonosan mozgott a XVII. századi francia kastélydíszekben, így eldöntötte, hogy ebben a szellemben alakítja át a főváros egyik szürke paneltömbjében fekvő lakásához vezető lépcsősort.

A munkába az olcsó építőanyagok miatt igen nagy elánnal vetette be magát, de félmunkát még véletlenül sem szeretett volna végezni, így a munka kimondottan lassan haladt – az első emeleti mennyezetet például négyszer festette újra, de néhány év után az alapanyagok drágulása is lassította.

Tervei szerint az egész lépcsőházat átdolgozta volna, de végül csak az első három emelet vált színes, freskókkal és domborművekkel teli mesevilággá – érdemes figyelni a díszes oszloppá változott szemétledobóra, vagy a liftbe rakott tükrökre!

Az átalakítások Csajka lakásában a hírek szerint nem folytatódtak, kivéve egy apró kandallót, aminek az öregúr valószínűleg képtelen volt ellenállni.

Fotók: Magesqueen