Pikáns nyári saláta grillpartikhoz vagy a piknikkosárba

Kifogytál az ötletekből, hogy milyen egyszerű, mégis különleges fogással rukkolj elő a soron következő nyáresti sütögetésre? Ne is keress tovább, görgess lejjebb a receptért!

Javában tombol a paprika- és őszibarackszezon, úgyhogy könnyű dolgod lesz az alapanyagok beszerzésével. Egyedül talán a friss koriander okozhat némi kihívást, de egyre több üzletben (Ázsia Bt., Culinaris) és piaci standon tartják készleten különféle kiszerelésekben. Az egyik kedvenc fűszernövényem. ♥

Friss koriander a Vámház körúti Vásárcsarnokban.

Ezzel a salátával igazán népszerű leszel: köretként jól passzol grillezett halakhoz, otthon sütött ropogtatnivalókhoz, ha pedig nagyobb mennyiségben készíted, önmagában is remek fogás. Sőt, azok a vendégek is örülni fognak neked, akik esetleg diétáznak: a dió és a barack párosának köszönhetően talán még a desszertet sem fogják hiányolni a falatozás végén. A lime-os-chilis öntetnek köszönhetően pedig kivételesen frissítőre sikerült ez a mostani finomság.

Ez a saláta egyúttal egy újabb kiváló példa arra, hogy a dió nem csak fasírtban, krémben vagy banánkenyérben fantasztikus. Jó készülődést, sok bezsebelt mosolyt érte!

Barackos-diós saláta pikáns öntettel. Fotó: Kardamom

Barackos-diós saláta pikáns öntettel

Hozzávalók (kb. 3 kisebb adaghoz):

1. Az öntethez keverd össze a lime levét, az olívaolajat, a sót, a chilit és a borsot.

2. Egy nagyobb tálban készítsd el a salátát: ehhez előbb keverd össze paprikákat, a hagymát  és a diót, majd öntsd hozzá a dresszinget és forgasd át az egészet.

3. Szórd meg friss korianderrel, és már kész is!

Jó étvágyat!

Barackos-diós saláta pikáns öntettel. Fotó: Kardamom

(A recept forrása: http://www.foolproofliving.com/fresh-peach-walnut-salsa/)