Egy vacsora erejéig több tucat Michelin-csillag került egy budapesti étterembe

Néhány évvel ezelőtt még álmodni sem mertünk volna erről, de még most is nehezen hisszük el.

A Széll Tamás győzelmével zárult európai Bocuse d’Or díszvacsoráján, a frissen Michelin-csillagot kapott Costes Downtown-ban a verseny eddigi győztesei mellett az idei résztvevők, valamint a zsűri is részt vett, így a hely a világ gasztroéletének epicentrumává vált, hiszen olyan, a kulináris élvezetek rajongóinak beszédes nevek ültek egymástól néhány méterre, mint Serge Vieira, Rasmus Kofoed, Régis Marcon, Patrik Jaros, Léa Linster, Jonas Lundgren, Philip Tessier vagy Gert Jan Raven.

Ez körülbelül olyan erős dömpinget jelent, mintha Bono, Kanye West, Mick Jagger, Madonna, Rihanna, Paul McCartney és még egy sor hasonló kaliberű sztár érkezne meg ugyanarra a klubba.

A vacsora menüjét közösen állították össze és készítették el a két Costes étterem Michelin-csillagos séfjei, így Palágyi Eszter, Tiago Sabarigo és Miguel Vieira nem csak tanúi lehettek az estének, hanem ünnepelt főszereplőkké is váltak.  A desszertek elkészítéséből a két étterem cukrászai is kivették a részüket. Nekik szintén volt okuk örömre, ugyanis Mártha Róbert, a Ráday utcai Costes főcukrásza és partnere nyerte – a vacsorát megelőző napon zajló – hazai cukrászversenyt, míg a Downtown főcukrásza Maczák Anna ugyanebben versenyben a harmadik helyet szerezte meg.