Kókusztejes mungóbabfőzelék

28 évig remekül megvoltam nélküle, és egyébként is – gondoltam magamban –, az esetleges puffadáson kívül másra számíthatok egy ilyen igazán előnytelen nevű babfélétől?
Kókusztejes mungóbabfőzelék. Fotó: Kardamom

Nos, az omega 3 és 6 zsírsavakon kívül például sok-sok káliumra, kalciumra, vasra, foszforra, magnéziumra és cinkre. A héj nélküli változatát nagyon könnyű megemészteni, így felfúvódásnak nyoma sincs, ezért is szeretem nagyon.

Egy ayurvédikus tisztítókúra során ismerkedtem meg tavaly tavasszal a nem kis múltra visszatekintő, Ázsiában népszerű mungóbabbal – életre szóló találkozás volt; azóta sokféle formában készítettem már. Az egyik kedvenc fogásom ez a különleges kókusztejes-korianderes főzelék, amelynek receptjére a Nosalty.hu-n leltem:

Hozzávalók (4 adaghoz):

A babot néhány óra áztatást követően a szódabikarbóna, fokhagyma, víz társaságában puhára pároljuk (ha szükséges, az elpárolgott, felszívódott vizet közben pótoljuk), majd belekeverjük a masalát, sót, cukrot és a legvégén a kókusztejet. Végezetül még egyszer felforraljuk.

Friss korianderrel megszórva még őrjítőbb!

Télen-nyáron izgalmas, könnyű, ugyanakkor tápláló ez az édes-pikáns főzelék.

Jó étvágyat!

(Forrás: http://www.nosalty.hu/)