Bazsalikomos céklafasírt

Heuréka! Megvan, hogy mivel lehet rávenni az apró- (és persze nagyobb) talpúakat a céklafogyasztásra. Előre szólok: az alábbi bazsalikomos céklafasírt valamennyi korosztályban könnyen függőséget okozhat.

A Panificio il Basilico isteni buciját a Galgafarm házi tejfölével kentem meg finoman, de mivel a minap ismét csodaszép avokádóhoz és a mangóhoz jutottam a Vásárcsarnokban, gondoltam, kipróbálom, miként viseltetnek egy igazi vega burgerben. Csak ajánlani tudom a kísérletezést, különlegesen finom lett.

Bazsalikomos céklafasírt. Fotó: Kardamom

Hozzávalók:

(kb. 13 fasírthoz)

A reszelt céklát, a vöröshagymát és a fokhagymát az olívaolajjal egy nagyobb tálban botmixerrel még alaposabban felaprítottam, illetve összedolgoztam. Ezután belekevertem a tojást és a zabpelyhet, majd hozzáadtam a bazsalikomot, a sót, a borsot és az őrölt köményt, végül botmixerrel még tovább finomítottam az állagán.

Ezt követően kb. 1,5 órára betettem a hűtőbe, hogy jól összeálljon a massza, de lehet, hogy kevesebb idő is elég neki. Ha úgy találnátok, hogy nem elég masszív ahhoz, hogy könnyedén tudjatok belőle fasírtokat formálni, adjatok hozzá még egy kis zabpelyhet. Akár grillezni is lehet, én ezúttal serpenyőben sütöttem ki a céklacsodát.

Jó étvágyat!