Kapros-pirított sárgarépás hummusz

Gyors, színes, finom krém mártogatóként, pitába vagy pirítósra.
Kapros és pirított sárgarépás hummusz. Fotó: Kardamom

Hozzávalók kb. 2,5 bögrényi adaghoz:

Egy serpenyőben az olívaolajon olyan puhára pirítottam a felkockázott sárgarépát, hogy a konyhai botmixerrel könnyen lehessen majd a krémbe dolgozni.

Amíg a répa kihűlt, egy nagy tálban a tahinit, citromlevet, fokhagymát, sót és a 2-3 ek. csicseriborsó-konzerv levet alaposan összedolgoztam. Ezután belekevertem a csicseriborsót, a kaporleveleket és a sárgarépát, és a botmixerrel addig kevertem az egészet, amíg ilyen szép, “hummusz” állagú krémet kaptam.

Jó étvágyat!

 

(Forrás: http://www.shelikesfood.com/)