Meghalt a világ legöregebb kétarcú macskája

Csodával határos módon, majdnem 15 évig élt Frankenlouie, aki már 2012-ben Guinness rekorder volt a kora miatt.
Kapcsolódó cikkek

Az ókori Róma egyik istene után, Janus macskának hívják, a genetikai rendellenesség miatt, két arccal születő cicákat. Ezeknek az állatoknak általában sanyarú a sorsuk: ha nem ölik meg őket közvetlenül születésük után, egyedül nagyon nehezen boldogulnak, torzságuk miatt viszont nehezen találnak maguknak szerető gazdit. Ha mégis minden összejön nekik, a betegségük miatt akkor is viszonylag korán elpusztulnak.

Ezért valóságos csoda Frankenlouie, vagyis egészen pontosan Frank és Louie története, akit, vagy akiket a massachusettsi Marty Stevens fogadott örökbe, és mint gondos, új gazdi saját nevet adott a Janus macska mindkét arcának. Frank és Louie a szeretetteljes gondoskodásnak köszönhetően már 2012-ben, tizenkét éves korukban elnyerték a világ leghosszabb életű Janus macskájának Guinnes rekorderi címét.

Sajtóértesülések szerint szerint a kétarcú macska csütörtökön, közel tizenöt évesen pusztult el a Cummings állatorvosi klinikán, Massachusetts-ben. Gazdája azt nyilatkozta Frankenlouie egy ideje már rákos megbetegedéssel küzdött – íra a brit Metro.