Buszsofőr segített a kétéves kisfiún

A gyerek egy szál pelenkában, mezítláb csatangolt az utcán. Épp az úttesten akart átszaladni, amikor a buszsofőr észrevette...

Nem ez az első olyan alkalom, hogy egy menetrend szerint közlekedő busz sofőrje tesz olyat, amivel egy csapásra hőssé válik az emberek szemében. Néhány hete mi is írtunk arról a svéd buszsofőrről, aki a Vara és Lidköping között közlekedő, zsúfolt távolsági buszt állította meg jó néhány percre, hogy megvigasztaljon egy síró kislányt.

A svéd sofőrt, aki szerint semmi rendkívülit nem tett, hősként ünnepelték az egész világon. Csakúgy, mint oregoni kollégáját, aki a napokban, éles szemének köszönhetően megmentette egy elcsatangolt kisfiú életét.

Noha az eset még múlt pénteken történt, most láttak napvilágot azok a biztonsági kamerás felvételek, melyen jól látszik, hogy a buszsofőr szinte azonnal megállítja a járművet, ahogy az út szélén megpillantja az egy szál pelenkában, mezítláb szaladgáló kisfiút. Bill Clark ezt követően odament a kisfiúhoz, aki meglehetősen zavart volt, és azt mondogatta, nem tudja megmondani, hol lakik.

A sofőr miután kézen fogta a kicsit és a buszra kísérte, értesítette a hatóságokat, majd jelezte a társaság diszpécserének, hogy késik. Nem sokkal később kiderült, hogy a kétéves kisfiút Jamesnek hívják, és már a rendőrség is keresi, édesapja ugyanis bejelentést tett, miután sehol se találta.

Kiderült, a kisfiú akkor szökött meg otthonról, amikor éjszakás műszakban dolgozó édesapja elaludt. Bill Clarknak köszönhetően, az apa nem sokkal később újra kezében tarthatta kisfiát.

Billt azóta hősként ünnepli a környezete, ám a férfi úgy érzi, csak azt csinálta, amit mindenki más is megtett volna, ha az ő helyében van.