Az angyaloknak nincsen szárnyuk – állítja a katolikus egyház szakértője

Léteznek, de fényből vannak az újra divatba jövő angyalok, az olasz pap szerint.
Kapcsolódó cikkek

Az angyalok kezdenek újra divatba jönni, köszönhetően a legújabb kori vallásoknak. Kétségtelen, hogy léteznek, ám nem mint szárnyas emberi alakokat, hanem mint energialényeket kell őket elképzelni – nyilatkozta az AFP-nek Renzo Lavatori atya, egy angyalokról szóló konferencián, Rómában, egy angyalos freskókkal gazdagon díszített reneszánsz palotában.

„Az angyalokat nem látjuk, sokkal inkább érezzük a jelenlétüket, kicsit olyanok, mint a kristályvázákon megtörő fény” – mondta az angyalszakértő.

A lelkész egy az angyalok művészeti ábrázolásáról szóló vitán vett részt a vatikáni tulajdonú Palazzo della Cancelleria-ban. „Megvan a maga helye, a hagyományos angyalábrázolásoknak is, de mindenkinek meg kell értenie, hogy ezek nem valósághűek” – mondta.

Lavatori atya, aki egyébként nem csak az angyaloknak, hanem a démonoknak is elismert szakértője a katolikus egyházban, úgy véli, hogy az angyalokra nagy szüksége van az emberiségnek mostanában. A vallástalanság és a materializmus terjedése, szerinte szélesre tárják az ajtót az ördög előtt. „Egyre több a zavaró ördögi erő körülöttünk” – véli az angyalszakértő lelkész.