Magvak miatt büntetett az ellenőr

Kanadában igen furcsa szabályok vannak érvényben az iskolai étkezés terén, a legkisebb eltérést sem tolerálják.

Az észak-amerikai országban van arra lehetőség, hogy valaki az iskolai menza helyett otthonról vigyen főtt ételt magával, de azoknak hasonlóan kiegyensúlyozottnak és egészségesnek kell lennie, mint a helyben kaphatónak. A követelmények értelmében egy iskolai ebédnek tartalmaznia kell legalább 1 egységnyi tejet, 1 egységnyi húst, 1 egységnyi magvat és 2 egységnyi zöldséget vagy gyümölcsöt.

Nathalie és Logan Bartkiwnál legutóbb a magvak hiányoztak az étrendből, hiába csomagolt anyjuk nekik sült marhát krumplival, répát, narancsot és tejet is. De az iskolába érkezve az erre szakosodott ellenőr megállapította, hogy nincsenek magvak, ezért 5-5 dollárra, vagyis összesen nagyjából ezerkétszáz forintra büntették az anyukát.

Azonban a bírság mellett ki is pótolták a menüt, nehogy ne vigyen be a gyerek magvakat, az iskola ezt egy zsíros, sós keksszel helyettesítette.

A nevetséges eset után az anyuka csak annyit mondott, hogy ezek után kipróbálja majd azt, hogy sült marha helyett gyorsfagyasztott hot-dogot, előre csomagolt szárított gyümölcsöket és dobozos gyümölcslevet csomagol gyermekeinek. Kíváncsi az ellenőr reakciójára, hátha akkor nem büntetik meg.