Visszafordult a repülő a gyászoló anyáért

A gép már a kifutón volt, amikor visszafordították.

Mindössze öt perc: a minap ennyin múlt, hogy egy gyászoló kínai édesanya elérje az utolsó járatot, ami elvitte volna abba a városba, ahol lánya meghalt. De nem volt szerencséje, mire a reptérre ért, a gép már elindult.

Habár a légitársaságok zöme azt kommunikálja, csak ritkán és igen kivételes esetben hajlandók felvállalni a gépek visszafordításával járó extra költségeket és a biztos késést, a kínai China Southern Airlines munkatársai ennek a kínai édesanyának a történetét hallva egy emberként döntöttek úgy, hogy visszahívják a kifutón álldogáló gépüket.

A szóban forgó édesanya, Cheng Jing, épp egy üzleti út kapcsán tartózkodott Hangzhou-ban, amikor értesítették arról, hogy lánya Changsha városban halálos autóbalesetet szenvedett. Cheng még aznap odautazott, csakhogy ahogy a bevezetőben már említettük 5 perc híján lekéste a CZ6490-es járatot, az utolsót, ami aznap Changshaba repült.

A kétségbeesett asszony a váróteremben sírva panaszolta el utastársainak a történteket, aminek véletlenül fültanúja volt Li Huimin, a légitársaság egyik vezetője is. Szinte azonnal döntött: visszahozza a gépet. Rekordgyorsasággal beszerezte a hét – ezért felelős – részleg vezetőjének az engedélyét, és elérte, hogy a szükséges időre szabaddá tegyék a kifutópályát is.

Szerencsére a gépen tartózkodó 133 utasnak se volt ellenére a visszafordulás, így pár perccel később Chen Jing is a fedélzetre léphetett, és útnak indulhatott, hogy elbúcsúzhasson kislányától.

 

Nem ez az első ilyen eset:

Alig egy hónapja mi is írtunk arról az esetről, amikor az egyik, már úton lévő repülőgép visszafordult és újra leszállt csak azért, hogy felvehessenek egy 11 éves, daganatos kislányt.Ide kattintva elolvashatja.

Idén márciusban pedig egy amerikai légitársaság melengette meg a szívünket, mert visszatartották a gépüket, hogy egy másik járat utasa – aki haldokló édesanyjához sietett – elérje a csatlakozást. Az erről szóló történetet ide kattintva olvashatja el.