Kis híján leégett a háza az e-cigi miatt

Az eszköz szó szerint felrobbant, amikor tulajdonosa töltőre rakta.

„Az egész nagyon hirtelen történt, és olyan volt, mintha egy bomba robbant volna a lakásomban” – idézte fel a történteket a WSB-TV-nek az az amerikai nő, akinek a napokban felrobbant az elektromos cigarettája.

Elizabeth Wilkoswki csupán néhány hónapja vásárolt magának elektromos cigarettát, abból a megfontolásból, hogy az eszköz majd segít neki végleg letenni a cigit. Csakhogy eközben kis híján odalett a háza és az összes háziállata is.

A kínai gyártmányú elektromos cigaretta ugyanis Elizabeth szeme láttára felrobbant. „Közvetlen azután történt, hogy felraktam tölteni a laptopra. Csak pár perc telhetett el, amikor hatalmas robbanás rázta meg a nappalit, majd másfél méteres lángok cikáztak a szobában. Felégették a kanapét és a szőnyegem is.”


Kis híján leégett a háza
Forrás: WSB-TV

A halálra vált asszony, aki nem hitte, hogy élve megússza a kalandot, végül egy vizes rongy segítségével tette ártalmatlanná az e-cigit. „El se tudom képzelni, mi történt volna, ha nem vagyok otthon: az egész házam leéghetett volna” – mondta.

Az eset után egyébként megszólalt az elektromos cigarettákért felelős szövetség (TVECA) képviselője is, aki elmondta, az Egyesült Államokban csaknem 3,5 millió ilyen elektromos cigit használnak azóta, hogy 2007-ben először bemutatkozott. Az eszközök az azóta eltelt hat évben mindössze 2-szer okoztak kisebb-nagyobb „galibát”.

Elizabeth esete mellett említette azt az 57 éves vietnami veteránt, aki az összes első fogát és a nyelve felét vesztette el, amikor az arcába robbant az – egyébként hibás akkumulátorú – elektromos cigarettája.