Így vásároljon gyerekjátékot nyárra!

Fontos szempont a minőség, a biztonság és a könnyű szállíthatóság.
Kapcsolódó cikkek

A homokvárépítés, homokozás fejleszti a kreativitást és a finommozgásokat, csakúgy, mint a gyurmázás. Az ideális homokozóban körülbelül 30-40 centi mélységű a homok, és lehetőleg fedele is van, hogy védjük a tisztaságát a szennyeződésektől. Ma már egyre több szülő tartja fontosnak azt is, hogy játék közben a homokozó gyermeke védve legyen a tűző naptól – derül ki a 2013-as év internetes kereskedője, a JátékNet felméréséből.

A többnyire nagyon értelmes, kreatív, ám hiperaktív gyerekeknél különösen jó hatású a hinta, mert bizonyos agyi működéseket egyensúlyba rendez, és utána kellemes érzése lesz a gyereknek. Mászókázás közben pedig fejlődnek a nagymozgások, a finommozgások, sőt a logikai gondolkodás is, és javul a kicsi egyensúlyérzéke. Az ötévesnél kisebbeknek azonban nem javasolják a másfél méternél magasabb mászókákat. A játékkereskedőknél mindenesetre csak olyan mászókát vásárolhatunk, amelyek rácsai közé nem szorulhat be a gyerek feje.

Fotó: Northfoto

Bár a babaúszás manapság nagy divat, és pozitív hatásaihoz sem fér kétség, de nem jelent biztos úszástudást. A legjobb, ha iskoláskor előtt csak szülői felügyelettel vannak a medencében a gyerekek. A mesefigurás karúszók, úszógumik használatával – és persze felnőtt felügyeletével – nem csak megszerettethetjük a gyerekekkel a vizet, de a kerti medencében vagy akár nyaraláskor a tengerben is együtt élvezheti a család a hűsítő pancsolást.

Címkék: játéknyár