Még kutyabarátabbá vált Bécs

Már több mint 160 helyen tombolhatják ki magukat a kutyák. Van olyan kutyafuttató, ahol még fürödni is lehet.
Kapcsolódó cikkek

További hét létesítménnyel gyarapodik idén a kutyafuttatók száma az osztrák fővárosban. Egy-egy, padokkal és ásóhellyel is felszerelt, 600 négyzetméteres futtató 40 ezer euróba került. Közülük a legnagyobb a hernalsi lesz, 8,5 hektáros kiterjedésével. A 10. kerületben, a Volkspark Laaerbergben kialakított futtató pedig – mondhatni – összkomfortos lesz, hiszen a szilárd burkolatú utak és padok mellett itatók is várják majd a játszadozásban megszomjazó ebeket.

Christian Houdek / PID

Az osztrák fővárosban regisztrált 57 ezer kutyának több mint 160 kutyafuttató áll a rendelkezésére. Ezek közül – főleg a nyári hónapokban – különösen nagy népszerűségnek örvendenek azok, ahol fürödni is lehet. A Nordbrücke és a Floridsdorfer Brücke között elterülő 14 ezer négyzetméteres kutyás strand például egyike Bécs legnagyobb kutyafuttatóinak, és a Neue Donau (Új Duna) bal partján 2009 áprilisa óta működő strandon is szívesen lubickolnak a kutyák és gazdáik. Ezenkívül még két olyan hely van, ahol a négylábúak a vízben is szívesen látott vendégek.

Városszerte egyébként mintegy 3 ezer zacskóautomata áll a kutyások rendelkezésére, és a Duna-sziget nyitólapján hamarosan beüzemelik a „kutya-cimkét” is, amelyre kattintva a sziget látogatói könnyedén eligazodhatnak, hogy hova mehetnek be a kutyával és hova nem.

Címkék: kutyabécs