Ez tesz keresztbe a fogyókúrának

Hasznos tippek azoknak, akik már eldöntötték, hogy az új év a súlyvesztésről szól majd.

Néhányan csak az ünnepi lakomákra emlékeztető pluszkilóktól, a legtöbben viszont az évek óta magukon viselt tetemes túlsúlytól szeretnének megszabadulni, és erre kiváló alkalmat teremt az év kezdete. Az elhatározásokban, ígéretekben gazdag időszakban tett fogadalmak többsége azonban néhány hét alatt elfelejtődik, s az élet megy tovább, mintha mi sem történt volna. Szűk családomban több olyan érintett is akad, aki minden jeles napra megfogadja, hogy most aztán végképp életmódot vált és csakis karcsú idomokkal képzeli el további életét – az új évben, húsvétra, legkésőbb a nyári fürdőruha-szezonra, de a közelgő esküvőre mindenképp, vagy ha akkorra sem sikerül, akkor karácsonyig… Nos, persze ezeket évek óta mindig ugyanebben a sorrendben hallgatom végig, aztán persze semmi sem történik. Mi lehet az oka ennek?

Két lábbal a földön

Bármennyire fájdalmas is lehet szembesülni vele, a legtöbb fogyókúra-ígéret már az elhatározásnál megbukik. Vegyünk csak egy egyszerű példát! Marika 38 éves, az első gyereke után 5, a második után 10 kilóval lett nehezebb, majd pedig az évek során (pedig ő mindig csak “csipegetett”) szépen csendben még 10 kiló csúszott fel rá. Most éppen 25 kilóval nehezebb az általa vágyott súlytól, amit éppen 18 éve nem látott a mérleg mutatóján. Elhatározta, hogy ezt most – ha törik, ha szakad – tavaszra leadja. És persze, január végén még többet is mutat a mérleg, mint korábban. Miért lehet ez? A példánkban szereplő Marika rögtön két alapvető hibát is elkövetett.

Első hiba: annyi szeretne lenni, mint húszévesen

Márpedig testünk, kifejezetten a gyereket vállaló nők teste igencsak sokat változik az évek múlásával, ezért el kell fogadnunk, hogy olyan sportos, karcsú alkatunk már nem lesz, mint gyerekkorunkban.

Mit tegyünk, hogy ezt az alapvető hibát ne kövessük el?

Ne tűzzünk ki irreális célt magunk elé a fogyásban! Tűzzük ki, hogy az első körben “csak” öt kilótól szeretnénk megszabadulni! Ha ez sikerült, alapos önbizalom-támogatással vághatunk neki a következő fordulónak.

További gyakori hibákról olvashat, ha ide kattint.

Forrás:

Így fogyhat könnyen 2013-ban! (Házipatika)