Több a szex a lila szobákban

Nagyon úgy tűnik, hogy a piros egyeduralmának vége. Már ami a szexuális vágy felkeltését illeti.

Igaz, hogy női ruhák és sminkek tekintetében még mindig a piros a legszexibb, ám ami a falakat és a berendezési tárgyakat illeti, nos, e tekintetben érdemes inkább a lilát választani. Egy friss, 2000 brit részvételével készített vizsgálat szerint ugyanis egy lila szobában hamarabb kapunk kedvet a szexhez.

Ezt bizonyítják a válaszok is, melyekből kiderült, hogy lila környezetben hetente átlagosan 3,49-szer bújtak össze a felek. Ettől a számtól nem sokban marad el a piros sikeressége (3,18), de átlagon felül teljesített a kék és – meglepő módon – a fekete környezet is. A kedvcsinálásban – egyáltalán nem meglepő módon – az egyhangú szürke szín bizonyult a legerőtlenebbnek: egy ilyen színösszeállítású szobában hetente mindössze 1,8 alkalommal van szex. A lista aljához a szürke mellé a bézs és a zöld csatlakozott.

És, ha mindez még nem lenne elég, a felmérés külön kitért annak vizsgálatára is, hogy vajon befolyásolja-e az együttlétek számát az ágynemű minősége. A készítők úgy találták, hogy a legtöbb együttlét selyemágyneműben van: hetente átlagosan 4,25.