Továbbra is a romkocsmákkal tarol Budapest

Matt Kepnes, a NomadicMatt.com világutazója saját élményei alapján összeválogatta Európa kilenc legbulizósabb városát. Köztük megtaláljuk Budapestet is.
Kapcsolódó cikkek

Európa közkedvelt utazási célpont az egész világon, főleg, amikor már melegszik az idő és közeledik a nyár. Ilyenkor hátizsákos turisták ezrei érkeznek az öreg kontinensre, de nem múzeumokat látogatni, hanem bulizni.

Barcelona, Spanyolország

Barcelona az éjszakai baglyok fővárosa. A katalánok éjfél körül ülnek neki vacsorázni, buli hajnalig, aztán délig alszanak. A turisták pedig könnyen átveszik ezt az életritmust, miután megérkeztek Barcelonába. Ez a város mindig is közkedvelt úti cél lesz, köszönhető ez az 1 eurós röviditalbároknak, kiváló borainak és a világhírű klubjainak.


Fotó: Northfoto / Joost Leijen

Ios, Görögország

Ez a görög sziget a nyári szezon egyik legkedveltebb célállomása. Aki már legalább egyszer volt itt életében, az mindig is tervezni fogja a következő utazását ide. A helyi lakosok nagyon kedvesek és közvetlenek, ez a sziget és egész Görögország egyik fő specialitása. Ami szintén szerethető Ios szigetében, az az olcsó szálláslehetőség: éjszakánként 10 euróból már találhatunk.

Berlin, Németország

A berlini éjszaka ez egyik legjobb a világon a szerző szerint. Világhírű DJ-k szórakoztatnak minket, bármelyik klubba is tévedünk be. És – nem mellékesen – olcsó és finom a sör, de miért is lenne másként ez Németországban? A német nem az a hétköznap is bulizós fajta, de hétvégén felejthetetlen tombolásban lehet része a Berlinbe látogató turistáknak.


Fotó: AFP / MICHAEL GOTTSCHALK

Amszterdam, Hollandia

Amszterdam sokkal nyugisabb város, mint mondjuk Berlin vagy Ios szigete, de azért nem nehéz megtalálni a nekünk leginkább szimpatikus klubot. A hollandok sokkal visszafogottabbak, inkább ülnek be egy bárba, mint mennek el eszeveszetten táncolni egy house-buliba. De nem kell félni, Amszterdam is a korlátlan szórakozási lehetőségek városa!

Koppenhága, Dánia

A dánok tudnak bulizni, ehhez kétség sem fér – állítja Matt saját élmények alapján. Egy éjszakai bár sem nyit ki hajnali háromnál előbb, de egészen délelőtt tízig nyitva tartanak. Dánia elég drága ország, ha italozásról van szó, de a helyi specialitást, a mentolos ízesítésű Fisket mindenképpen próbáljuk ki!

Prága, Csehország

Húsz évvel ezelőtt Prágában még hihetetlenül olcsón lehetett egy jót sörözni, de az azóta eltelt két évtizedben sem romlott sokat a helyzet ebből a szempontból – szerencsénkre. Prága ma is az olcsóbb úti célok közé tartozik, sokan mennek el a cseh fővárosba hétvégi kikapcsolódásra. De figyelem! Egy jó prágai kirándulás könnyen masszív másnaposságba torkollhat.


Fotó: AFP / ERIC FEFERBERG

Krakkó, Lengyelország

Krakkót a városnézéssel összekötött bulizásra találták ki. Mindegyik krakkói hotel ajánlatában megtaláljuk a vodkakóstolást, amit semmi esetre se hagyjunk ki! Az ide látogató turisták mindegyike kiemelte a város magával ragadó atmoszféráját, ami még inkább felejthetetlenné teszi az utunkat.

Budapest, Magyarország

Olcsó alkoholos italok, bulizásra kitalált és átalakított hosztelek, és Európában egyedülálló romkocsmák. Röviden összefoglalva ez Budapest. A szerző sem tud elképzelni jobb kikapcsolódást annál, mint iszogatni egy budapesti romkocsmában. „Ez nagyszerű, ez felejthetetlen” – írja blogjában a világutazó.


Fotó: Kummer János

Lagos, Portugália

Ez a kisváros Portugália elsőszámú úti célja, ha bulizásról van szó. Gyönyörű tengerpart, vad partik, alacsony árak. Lagos olyan, mint Ios szigete, csak éppen Európa másik felén.