Élő állatokból csinálnak kulcstartót

Bébiteknős, szalamandra vagy egy pár hal: Kínában élő állatokból csinálnak kulcstartót, hogy szerencsét hozzanak.

Amikor az internetet először bejárták a fóliába és a természetellenesen színes vízbe csomagolt állatokról készült képek, a többség azt hitte, ez is egy egyszerű hoax, vagyis átverés, mint amilyen például évekkel ezelőtt a bonsaikitten.com volt, ami elhitette a netezőkkel, hogy vannak helyek, ahol befőttesüvegben nevelik a macskákat.

Csakhogy az élő állatos kulcstartókról most az Urbanlegends.hu oldal kiderítette, hogy sajnos egyáltalán nem átverésről van szó, egy éve még a CNN is külön cikkben foglalkozott a témával. A színes löttybe kényszerített állatokat akkor egy pekingi metróállomás bejáratánál árulták, egyenként 1,50 dollárért – átszámolva nem egész 400 forintért.


Mégsem átverés…

Az állatvédők természetesen meg vannak döbbenve, szerintük érthetetlen, hogy képes bárki arra, hogy élő állatokat kínozzon ilyen módon. Az alig néhány centiméteres kulcstartóban az állatok színes vízben úszkálnak, ami állítólag kristályos oxigént és oldott tápanyagot tartalmaz: így több napig is bírják a bizarr körülmények között.

A kulcstartóra kívülről állítólag rá van írva az is, hogy az állat érdekében azt néhány napon belül mindenképpen ki kell nyitni.